1- Hammadde Hazırlama
Yurtiçi ve yurtdışından alınan farklı tipteki alüminyum hammaddeler hurda tipine ve alaşım grubuna göre ayrıştırılır ve faklı alanlarda stoklama çalışmaları yapılır. Stoklanan malzemeler ayrıştırma işlemine tabii tutularak içerisinde bulunan alüminyum dışı yabancı metaller çıkartılar. Bu işlemden sonra hesaplanan şarj raporuna göre Döner Ocak içerisine yüklenmek için hazırlanır.
2- Ergitme Teknolojisi
Şarj raporuna göre hazırlanan hurdalar ilk olarak Döner Ocak içerisinde yüksek verim ile eritilip, ardından reverber ocağa alınarak alaşımlandırma işlemine tabii tutulur. Bu işlem esnasında numune analizi yapılarak, eksik elementler belirlenir. Bu aşamadan sonra bu elementler (silisyum, bakır, magnezyum gibi elementler) reverber ocağa yüklenir. Analiz doğruluğu sağlandıktan sonra fırın içerisinde ki cürufun temizleme işlemleri yapılır. Daha sonra gaz alma işlemine tabii tutulu, ardından reverber ocaktan külçe makinasına dökülerek nihai ürün çıktısı alınır.
3- Analiz ve Alaşımlandırma
Ergitilen malzemeler sürekli olarak analiz işlemleri laboratuvarda uzman kadro ile analiz edilir. Yapılacak olan alaşımların hesapları yapılarak, eksik elementler analiz sonrası ilave edilerek alaşımlandırma işlemi sağlanır.
4- Döküm Teknolojisi
Ergitme, analiz ve alaşımlandırma sürecinden sonra müşteriye hazır alüminyum elde edilir. Bu alaşımlandırılmış sıvı metal döküm parkurumuzda Alüminyum Külçe kalıplarına dökülür. Ardından istiflenerek sevikayata hazır hale getirilir.
5- Paketleme
Alüminyum külçeler ortalama 7 kg olarak üretilir. Üretilen bu külçeler nizami şekilde külçe paletin üzerine dizilir. Ortalama 750 kg gelen bu paletler plastik çemberli paketler ve su geçirmez plastik ambalajlar ile sevk edilir.
6- Sevkiyat
Firmamız hammadde hazırlama ve üretim safhalarındaki hassasiyetini, ürettiği ürünü müşterilerine arzı konusunda da sergileyerek sevkiyatını doğru ve zamanında gerçekleştirir.